Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Витамини В-комплекс

120 к. 46,00 лв.

Храна за косата и кожата

Витамини B-комплекс е група водоразтворими витамини. Тези витамини не могат да се съхраняват в тялото, тъй като се отделят с урината и потта, поради което трябва да се набавят ежедневно с храната или с хранителни добавки. Нямат енергийна стойност и са естествени катализатори на много биохимични процеси, като регулират метаболизма в клетките, тъканите и органите. Те осигуряват
освобождаването на енергия и по този начин подобряват биологичните функции на всички органи. Всеки член на семейството на витамини от група В притежава уникална структура и функция. Витамините В1, В2, В3 и биотин (B7) участват в различни процеси на производството на енергия, витамин В6 е от съществено значение за метаболизма на аминокиселините, витамин В12 и фолиевата киселина (B9) улесняват клетъчното делене.

РСИ намаление      15% намаление от 06.02. - 02.03.2017 г.   
46,00 лв 36,80 лв.

ПРИЛОЖЕНИЕ:
- подпомага нормалното функциониране на нервната система
- поддържа енергийните запаси на организма
- подходящ в случаи на проблеми с косата, кожата и скалпа
- подпомага кръвотворната функция
- с важна роля във въглехидратния, липиден и белтъчен метаболизъм, и в синтеза на колаген
- препоръчва се на спортисти, вегетарианци, пушачи, лица изложени на стрес, деца, бременни жени, жени в менопауза


СЪСТАВ:
Витамин B1 (тиамин), Витамин B2 (рибофлавин), Витамин B3 (ниацин), Витамин B5 (пантотенова киселина), Витамин B6 (пиридоксин), Витамин B7 (биотин), Витамин B9 (фолиева киселина), Витамин B12 (цианокобаламин), Силиций, Портокали на прах

ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:
Силиций
– Неизменна част от организма на всяко живо същество, той е изключително важен за организма минерал, който присъства в човешкото тяло основно под формата на силанат и силициева киселина. Количеството, съдържащо се в човешкия организъм е до 1,5 грама. Силицият е структурен елемент, който има участие и в метаболитните процеси протичащи в тялото и без него няма тъканна еластичност и здравина. Изключително важен за имунитета, той улавя болестотворните микроорганизми, вируси, бактерии, гъбички и спомага изхвърлянето им от организма. Наличието на оптимално съдържание на силиций в организма предполага незабавна реакция при появата на опасни микроорганизми и понижаване на риска от заболяване до минимум. Тъй като е антагонист на калция, при липсата му следва калциране в тялото. Установено е, че има способността да възпрепятства развитието на атеросклероза, като предпазва кръвоносните съдове от склеротизация и подпомага възстановяването на стените на вените и артериите. Силицият е важен при регенерацията и преструктурирането на съединителната тъкан, предпазва от кариес зъбната пулпа, предотвратява възпалението на венците и загубата на зъби. Има влияние върху проводимоста на нервните влакна и захранва с енергия зоните от мозъка, отговарящи за координацията в пространството. Смята се, че стареенето на човека до голяма степен се дължи именно на недостига на силиций.
Витамин B1 (тиамин) – Тиаминът е важен за нервите, мозъка, храносмилателната система, сърдечния ритъм и черния дроб. Необходим е за разграждането на въглехидратите. Органите, които са ориентирани към получаване на енергия от въглехидрати (нервите, мозъка, червените кръвни клетки) са особено чувствителни към липсата на витамин В1, която води до лошо храносмилане, умора и смущения в сърдечния ритъм.
 Витамин B2 (рибофлавин) – Предпазва храносмилателния тракт, жлезите, очите, кожата и лигавиците. Рибофлавинът е ефективен компонент на около 60 ензими. Има важна роля в много метаболитни процеси, особено за усвояването на протеините и енергийните вещества.
 Витамин B3 (ниацин) – С благоприятно действие върху храносмилателния тракт и нервите. Има главна функция в общия метаболизъм - синтеза и разграждането на въглехидратите и мастните киселини, синтеза на холестерола. Ниацинът е източник на енергия. Има благоприятен ефект върху кръвообращението.
Витамин B5 (пантотенова киселина) – Ценен за косата и кожата. Познат е и като антистрес витамин. Намира се във всички нервни клетки. Има централна роля в метаболизма на въглехидратите, аминокиселините и мазнините.
Витамин B6 (пиридоксин) – За лигавиците, нервите, кожата. Участва в метаболизма на протеините – в изграждането, реконструкцията и разграждането на аминокиселините. Има роля в образуването на кръвта, преноса на нервните импулси, защитата и възпроизводството на всички клетки на тялото.
Витамин B7 (биотин) – От значение за нормалното протичане на процесите в клетките, синтеза на мастните киселини и аминокиселините. Също така е важен за поддържането на нормалните нива на кръвната захар. Препоръчва се за укрепване на косата и ноктите. Той е необходим за спортисти и хора, чиято професия е свързана с физически усилия.
Витамин B9 (фолиева киселина) – Участва в превръщането на храната в енергия. Необходим е за поддържането на здрава кожа, косата, очите и черния дроб. Подпомага работата на нервната система и мозъка.
Витамин B12 (цианокобаламин) – Той е съставка на протеина на клетъчното ядро. От съществено значение е за образуването на червените кръвни клетки, ензимите и нуклеиновите киселини. Необходим е за формирането и функционирането на нервната система.
Портокали на прах - Портокалите са богати са на витамин С и витамин А, съдържат антиоксиданти като алфа и бета каротин, бета-криптоксантин и лутеин.

ДОЗИРОВКА:
 Приема се по една капсула дневно с достатъчно течност.

ОПАКОВКА: 120 капсули.

Количествено съдържание на съставките на продукта:
Хранителни вещества                                                 За дневна доза (1 капсула)

Витамин B1                                                                       1,77 mg
Витамин B2                                                                       4,2 mg
Витамин B6                                                                       4,2 mg
Витамин B12                                                                     7,5 μg
Витамин B3                                                                      32,5 mg
Витамин B5                                                                      18 mg
Фолиева киселина (Витамин B9)                                400 μg
Биотин                                                                               25 μg
Портокали на прах                                                           50 mg
концентрат от просо                                                       50 mg
-от който силиций                                                           2,5 mg




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации