Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Подобрете зрението си: Упражнения за очи

Как да подобрите зрението си естествено?
Подобрете зрението си:  
Упражнения за очи

Препоръчваме да комбинирате упражнения с природни добавки за подобрение на зрението. Упражненията за очи със сигурност помагат за намаляване на диоптрите, но за възстановяването на организма му трябват и нужните вещества. Упражненията трябва да се правят редовно и да се разбира каква е целта им. По принцип далекогледството или късогледството се дължат на постоянната промяна на формата на окото поради напрежението и липсата на еластичност в околоочните мускули, които не могат да се управляват волево. Целта на упражненията е да върнат нормалното състояние, при което окото автоматично реагира и се настройва правилно, за да даде ясен образ на мозъка.



Не ви трябват очила, трябват ви упражнения за очите
Ако сложите очила зрението ви ще се влошава, понеже очите спират да се упражняват. В тази статия ще ви предложа няколко важни неща, които могат определено могат да подобрят зрението ви.


С очила няма да подобрите зрението си
Норбеков съветва, "очилата развалят зрението". Ако диоптърът ви е малък, не слагайте очила, а упражнявайте очите си. Ако пък ползвате голям диоптър можете постепенно да го намалявате. Той предлага проста техника. Винаги слагайте малко по-малък диоптър от необходимия. Така че да чувствате дискомфорт, но да можете да виждате. Очите ви ще правят осилие да компенсират това и много скоро ще виждате перфектно с този диоптър. Това е момента да намалите диоптъра отново. И така, докато накрая не се нуждаете от очила въобще.

"Невероятно, цялата индустрия за очила, контактни лещи и лазерна хирургия е също пълна с измама. Аз наскоро разбрах, че ако децата правят очни упражнения, вместо да носят очила, то виждането им се възстановява, вместо да се влошава. Още по-удивително е, че възрастните също могат така да възстановят своето зрение, като правят упражнения за очите." - Видео свидетелство в YouTube

Но за да ускорите процеса ви препоръчвам да ползвате тренажори за очи и правите упражненията от горното видео. Изследвания на пациенти са показали, че тренажорите за очи са в състояние да свалят до 3-4 диоптъра късогледство само за няколко месеца.

Нуждата от витамини и добавки
Разбира се, за доброто зрение е важно да давате необходимите вещества на организма. Следните продукти на д-р Фьорстер са много добри за целта:

Таблетки за здрави очи

Хранителна добавка с лутеин. Помага за всичко свързано със зрението, очите; при перде на очите. Взимайте тези капсули за да имате здрави очи.

Капсули с Q-10

За укрепване на мускулите. Предотвратява стареенето – стимулира клетъчната енергия. Възвръща силата на остарялите тъкани. Коензим Q-10 се препоръчва на хора на средна и зряла възраст.…

Капсули с Бета-каротен

Известен като провитамин А – важен е за поддържане на доброто зрение, предпазва лигавицата на дихателната, храносмилателната система. За защита на зрението от вредните околни влияния, както и за работещи с компютри или прекарващи дълго време пред телевизора.

Таблетки с цинк и витамин С

Идеална комбинация от минерали и витамини, допринасящи за укрепване защитните сили на организма, т.е. за по-доброто функциониране на имунната система, помощ при възстановяване след прекарана болест и предотвратяване на настинки и грип (при повишена температура). Препоръчва се на подрастващи, възрастни хора, спортисти, бременни жени, диабетици, лица, изложени на стрес, пушачи...


Упражнения за очи: Подобрението на виждането по метода на централната фиксация



Има няколко прости неща, които можете да правите при голяма натовареност на очите:
1. Мигайте колкото може по-често, така очите почиват.
2. На всеки половин час плискайте всяко око по десетина - петнайсет пъти със студена вода.
3. При изгрев и при залез, гледайте слънцето, колкото може по-дълго без да мигате. Окото обича светлината и топлината на слънцето, те му помагат да се отпусне.
4. Вдигнете очи нагоре и гледайте в точката между очите. Натягайте докрай и дръжте колкото може повече. Целта е очите мускули да се напрегнат максимално силно и дълго, за да могат автоматично да се отпуснат след това.
5. Гледайте пламъка на свещ, поставен пред вас, без да мигате. Дори и очите ви да почнат да сълзят, продължавайте. Опитайте да разделите образа на лявото и дясното око. Гледайте без да мигате в пространството между двата пламъка.
6. Колкото може по-често слагайте длани върху очите си. Добре е никаква светлина да не стига до тях, но да не ги притискате. Ако виждате светлинки или петънца, това не е добре. Идеалното състоятие е да виждате чисто черен фон.
7. Когато се разхождате, се опитайте без да мигате да обхванете с очите си цялата полусфера пред вас. Това означава, ако вдигнете двете си ръце настрани - да гледате напред и да виждате дланите си. Опитайте да ходите по този начин максимално дълго време без да фокусирате зрението си върху конкретен обект. 
8. Ходете на планина и гледайте надалече - сливането на небето и земята, далечния хоризонт, небето. Това също отпуска напрежението в очите.

Прости Йога упражнения за силно зрение

15 коментара:

  1. Изцели зрението си14 март 2012 г. в 8:42

    Съветите на Норбеков наистина имат ефект. Чета в коментарите за възрастен със 7 диоптъра, който за 10 дена свалил очилата. Но после още 40 дни трябва да си продължиш упражненията, за да се затвърди положението.
    В една от книгите на Норбеков се разказва, че той изпратил тази програма - за възстановяване на зрението - до много правителства и единствено му отговорили японците. Казали, че наистина 80 % от подложилите се на програмата са свалили очилата, на в момента икономиката на страната не позволявала да се лишат от приходите от продажба на очила, лещи и др. подобни, така че няма да се възползват от нея.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Норбеков спекулира със уж не-обръщането на внимание на неговите очни упражнения, изтъквайки факта, че икономиката на страна не може да се лиши от приходите при продажбата на очила или лещи.
      Това е абсурдно - разходите за очила не представляват никакво перо в една икономика. Докато разходите по изплащането на болнични поради лошо зрение и намаляване на трудоспособността натоварват икономиката в пъти повече.
      И друго - Норбеков споменава за намалените дииоптри за 3 дни, но премълчава как диоптрите след седмица отново се връщат и то при някои двойно.

      Изтриване
    2. Доста предубеден коментар. Че има монопол, има. Няма смисъл да заобикаляш истинските факти, изопачавайки дребни, маловажни подробности.
      1. Дори очните лекари препоръчат малко по-малък диоптър от нужния.
      2. Факт е, че ако даден мускул не се използва, той атрофира - ако се използва той заздравява.
      3. Затова хората с по-живи (подвижни) очи имат много по-трайно и добро зрение ( ТЕ ЧЕСТО ГИ УПРАЖНЯВАТ )

      Изтриване
    3. Упражненията за очи със сигурност помагат за намаляване на диоптрите, но за възстановяването на организма му трябват и нужните вещества. Затова е най-добре да комбинирате упражнения с природни добавки за подобрение на зрението.

      Изтриване
  2. Ето още няколко упражнения за очи:

    1. За обхват - гледате напред, нефокусирано и отбелязвате всичко, което е в зрителното поле, без да насочвате поглед към конкретния обект. Акцентът е върху това да ударжите погледа в една посока, но да забелязвате всички обекти в обхвата на видимост. (...Сега виждам, че и Хинки описва това упражнение...и то по-ясно)


    2. За периферно зрение - Да преброите примерно ято гълъби, или движещи се коли, хора и т.н. за максимално кратко време, без да се втренчвате в тях.

    3. За стимулиране на очните мускули
    - движение на очите по линиите на английското знаме - диагоналите, вертикално и хоризонтално по примерно 10 пъти във всяка посока
    - кръгове в двете посоки
    - фокусиране на близо и далече

    4. За концентрация и осъзнаване - регистрираме някакъв обект пред себе си и бавно и осъзнато оставяме погледа да регистрира всичко, което се намира в хоризонталната плоскост, на 180, близо или далаече, движещо се или не.

    5. Същото, само че в планината, като използваме за линия, по която се движат очите мястото, на което се срещат билото, ръба на планината и небето.

    6. За почивка
    - природни картини ( май по-добре, от тези пред компютъра :)

    - като разтъркаме дланите си, да се стоплят - на очите

    ОтговорИзтриване
  3. Zdraveite az sa6to bih iskal ada premahnq o4ilata si dipoterat mi e malak...no ne moga da se orientiram....nqmali edin zavar6en sait ili kniga za uprajneniqta na norbekov ...za da znam koe uprajnenie sle dkoe d apravq akava e posedovatelnostta im kolko vreme po kolko pati i gore dolu nqkakva izgotvena programa....blagodarq vi predvaritelno ....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Виж в сайта на спиралата.нет книгата "Норбеков, М. Опитът на глупака или ключът към прозрението", там е описано на 77 стр., кои упражнения да правиш и колко. Правят се сутрин и вечер, а може и през деня, на сит стомах и с чисти, измити ръце. Аз така свалих от -5 на -2,5, малко ми остава

      Изтриване
  4. Много съм щастлива че сте качили такива упражнения за очи, тъй като работя наден по доста часове на компютъра и вече чувствам как очите ми се изморяват и направо затварят,особено ако на вън е по слънчево и топло времето.Определено още сега ще пробвам тези упражнения,които благодарение на клипчетата ни стават пределно ясни.Чудесно е, че много скоро ще виждаме перфектно с този диоптър. С тези диоптери трябва много да се внимава и да се следи да не се е увеличил.

    ОтговорИзтриване
  5. Хора това правилно ли е гледам в една точка на растояние да разчитам текста на шишето и като се загледам 5 минути почва да ми се разфокусира и да се движи всякаш леко шишето. Всякаш така ми се оправя фокуса дали?

    ОтговорИзтриване
  6. Аз също си купих книгата на Норбеков "Опитът на глупака или ключът към прозрението", но не знам ще има ли ефект от упражненията. Има ли някои, които наистина са намалили диоптъра си? Моят диоптър е -1,5.

    ОтговорИзтриване
  7. Аз съчетавам упражненията на Норбеков заедно с очилата тренажори, които си купих оттук - http://perforirani-ochila.info/ и по този начин дори успях да си коригирам диоптъра, който нося.

    ОтговорИзтриване
  8. Много полезни съвети предлага Норбеков!

    ОтговорИзтриване
  9. Упражненията помагат да вкарате очите си във форма, но не и да свалите трайно диоптрите. Повече за това защо упражненията за очи (не) работят може да прочетете тук:
    http://zrenieto.net/
    На сайта има и научно доказана работеща терапия за възстановяване на зрението, която успешно възстановява зрението и достъпа все още е безплатен.

    ОтговорИзтриване
  10. Здравейте! Интересува ме тези упражнения подходящи ли са при високо очно налягане,мътнини и светкавици/отлепено стъкловидно тяло
    Ако някой има компетентен отговор, ще бъда много благодарна!
    Диляна

    ОтговорИзтриване
  11. Абсолютно нищо не се пише и споменава за лечение на макулната дегенерация.Не е честно крайно време е някой да се заеме, и да каже лечимо ли е това заболяване, не само да се чешат езици!!!!,,,,,,

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации