Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

ПРИНЦИПИ НА ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ



Принципи на алкално хранене:

- Вода: Минимално количество за деня = теглото х 0,3. Приема се винаги на гладно - 30 мин. преди храна и минимум 2 часа след храна по 300 - 400 мл. Желателно е да се пие пречистена, витализирана, обогатена, изворна вода.

- Сол: Да не се злоупотребява със солта в храната. Една от препоръчващите схеми са прием на соли приготвяне на соле ( концентриран разтвор ) от хималайска сол, от което всяка сутрин в една чаена чаша топла вода се слага една супена лъжица. Изпива се нагладно.

- стремеж към чиста, прясна, свежа, жива храна и избягване на синтетична, високорафинирана и модифицирана

- сьотношение зеленчуци, плодове и зърнени (алкализиращи организма продукти) трябва да е около 70-80%, а месни - рибни и млечни продукти ( подкисляващи организма) около 20-30%, спрямо нуждите на организма, сезоните и др. Желателно е приема на месо да се ограничи до 2 пъти седмично, като единия път да е риба. Месото трябва да се комбинира със зелена салата за по-добро усвояване. За изчистване на натрупаните отпадни продукти от месната храна е желателно на всеки месец по една седмица хранене без животински продукти;

- периодично провеждане на зеленчукови /плодови дни /1-3-5 дни / с достатъчно вода на деня;

- зеленчуците са най-добрия и плавен начин за алкализиране, под всякаква форма и вид: варени, на пара, сурови и сготвени / важно! плюс семена, ядки, корени, кълнове, грудкови, подправки и др./. Покълнали семена могат да се приготвят и в домашни условия;

- всички зеленолистии са с високо съдържание на усвояем калций и успешна профилактика на анемичните състояния поради схотството на хлорофила с хемоглобина - пресен и стар лук и чесън/ ежедневно 3-5 скилитки!, марули и салати, зелета, копър и магданоз, коприва, лапад, червено цвекло, босилек, водорасли и др..

- сокове само домашно приготвени и до 5 минути след изцеждането им: 200 мл. дневно сок-фреш комбинации от: целина, червено цвекло, моркови, ябълки, връзка магданоз, лимон, джинджифил, грозде, есенно-зимен вариант;

- ненаситени мастни киселини - редуване маслинено, сусамено, ленено, оризово и др. олио; при готване се слагат на края;

- ядки: бадеми, лешници, орехи и др. с редуване ( сурови, без плесени! );

- риба и морски продукти, по преценка поне 1 път седмично;

- сусам ( усвояем калций ), тахан, маслини;

- сушени плодове, ошав, натурален мед, сезонно много тиква и печени ябълки, дюли;

- кафява захар или плодова фруктоза ( никакви синтетични подсладители!!);

- бял, кафяв и черен ориз ( не се съчетава с хляб!);

- истински хляб (без бяло брашно и мая) като Бонус, Вита и др. - със семена;

- дневно от напитките - 1,5 - 2 л. топла вода, 1 фреш, 1 чай и чаша вино (по желание) са достатъчни

Постепенно да се премине изцяло на храна без синтетика, включване на дни и периоди с веганство и суровоядство

Храни с противопаразитен ефект: чесън, лук, хрян, джинджифил, черен пипер, кайенски чушки, горчица, настъргано червено цвекло, настъргани моркови, тиква и тиквени семки...

В сезона е добре да се направят черешнови дни: около 1 кг череши разпределени в няколко порции през деня по 250 - 300 г., вода не по-малко от 2 л. дневно

ИЗКЛЮЧЕНИЕ:
- консерви и консерванти, оцветители и подобрители, изкуствени подсладители, маргарин и обезмаслени продукти, хидрирани мазнини, салами, колбаси, кренвиши, пушени, сурови-полусурови месо и риби, готови сосове и майонези (особено в пласмасови опаковки заради формалдехида получаващ се от реакцията на оцета пластмасата), сухи супи и бульони, чипсове, снаксове, пици и кроасани, вафли и сладкиши, бялата захар и бялото брашно - те са храна за гъбите и паразитите и имат пряко отношение към вътрешната среда
- от напитките: Кола и всички газирани сладни напитки, кафе и танинов чай, компоти, сокове от магазина, бира и концентрати (може чаша вино от висок клас) - киселини са и извличат калций от организма; чаша кафе извлича дневния калциев запас

Двигателен режим:
- за повишаване на клетъчната оксидация е необходимо правилно дишане - важно е да се изучи и прилага ендогенно дишане; коремното и диафрагмално дишане поне 15-20 мин. дневно ще е с огромни ползи
- правилен стоеж гръбначния стълб
- системно активността на чист въздух и сред природа, процедури, умерен спорт и други практики по личен избор
- дишане само през нос постоянно
- ежедневно ходене пеша - по 30 мин. сутрин и вечер


ЗАЩИТА ОТ ЕЛЕКТРОМАГНИТНИ ПОЛЕТА!

Биоритмика - почивка:
- добрият сън е между 22:00 и 7:00 - 8:00 ч.
- да се спи на твърдо и равно легло ( не пружинни матраци!)

ОСНОВЕН РАБОТЕЩ ПРИНЦИП

Да се подържа и възстановява здравето, а не да се лекуват болестните процеси!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации