Цена: 120 к. 56,00 лв. |
ДЖИНДЖИФИЛ - капсули
Джинджифилът е културно растение, което не вирее в диво състояние. Смята се, че произходът му е от Азия. Най-ранните документи за него са китайски. Свойствата на корена от джинджифил са добре познати още от далечното минало на човешката цивилизация и са на почит в повечето древни култури, които са го ползвали като лек срещу различни здравословни проблеми. В Европа се разпространява през 13-ти век, благодарение на Марко Поло. Пресният джинджифил има остър парлив вкус с аромат на лимон. В изсушен и стрит на прах вид се използва в кулинарията като подправка.
РСИ намаление | 15% намаление от 21.08. - 25.08.2017 г. |
---|---|
СЪСТАВ:
Корен от джинджифил на прах, Витамин B1, Витамин B2, Витамин B6
ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:
Корен от джинджифил на прах – Химичните съставки, отговорни зависоката лечебна стойност на джинджифила, са летливите масла и фенолите. Корените на джинджифила съдържат джинджероли, които имат съществено значение в облекчаването на ревматоидния артрит и остеоартрита. При продължителен прием се наблюдава намаляване на болката и подобряване на движенията на ставите, като същевременно се ограничават и отоците, съпътстващи възпаленията. Джинджифилът има и отличен ефект при проблеми на храносмилателния тракт, най-вече при предотвратяване на гадене и повръщане. Подпомага успокояването на различни разстройства на стомаха и червата. Със своя лютив ефект, джинджеролите и шогаолите са причина за въздействието на джинджифила върху гаденето и повръщането, като освен това стимулират метаболизма и тонизират мускулите на червата. Някои от добре познатите приложения на корена от джинджифил се отнасят към облекчаването на главоболие, при настинка и грип, болезнена менструация. Джинджифилът е с високо съдържание на калий, необходим за сърдечната функция, както и на манган. В качеството си на мощен антиоксидант, се използва при много видове възпаленияи действа стабилизиращо и укрепващо на имунната система. Познат е и като афродизиак, с положително влияние върху мъжкото здраве, като редовната му употреба повишава потентността.
Витамин B1 – за нервите, мозъка, храносмилателните жлези, работата насърцето и черния дроб. Необходим е за преработката на въглехидратите. Органите, ориентирани към производство на енергия от въглехидрати (нервите, мозъкът, червените кръвни телца) са особено чувствителни към липсата на витамин В1, която води до затруднено храносмилане, умора и смущения в работата на сърцето.
Витамин B2 – грижи се за храносмилателния тракт, жлезите, очите, кожата илигавицата. Той е ефективна съставна част на около 60 ензима, с важна роля в много метаболитни процеси, особено в преработката на белтъчините и енергийните вещества.
Витамин B6 – за лигавицата, нервите, кожата. За метаболизма набелтъчините: строеж, преработка и разграждане на аминокиселините. Участва в производството на кръв, синтеза на преносителите на нервни импулси, важен за растежа, опазването и възпроизводството на всички клетки в организма.
ПРИЛОЖЕНИЕ:
- подобрява работата на червата
- подобрява храносмилането, намалява подуването и тежестта в стомаха
- предотвратява появата на язви
- има аналгетични, антибактериални и антихистаминни свойства
- помага при заболявания на мускулите, костите и съединителната тъкан
- използва се при артрит
- помага при различни състояния - дълго шофиране, бременност, химиотерапия
ДОЗИРОВКА:
Приема се по една капсула дневно с достатъчно течност.
ОПАКОВКА: 120 капсули
Количествено съдържание на съставките на продукта:
Хранителните вещества За дневна доза (1 капсулa)
Корен от джинджифил на прах 500 mg
Витамин B1 1,35 mg
Витамин B2 1,4 mg
Витамин B6 1,64 mg
Няма коментари:
Публикуване на коментар