Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Таблетки с магнезий и калций

Цена: 300 т. 69,20 лв.

Състав: минералите калций и магнезий в съотношение 2:1, малки количества силиций, желязо, фосфор, манган и мед. Произведени са от норвежки варовикови доломити, смятани за най-важния естествен източник на калций и магнезий.

РСИ      намаление       30% намаление от 07.10. -01.11..2019 г.   
84,00 лв 55,36 лв.

Приложение:
- при алергии
- за укрепване на имунитета
- при обеднено хранене
- при жени в менопауза ( Доказано е, че след 35 год. възраст 1% от костната плътност намалява, затова е необходимо да се приема допълнително особено при жените )
- при страдащи от остеопороза
- при травматични и остеопорозни счупвания на костите
- при терапия с кортикостероиди, нарушена дейност на щитовидната и задщитовидната жлеза
- при недостатъчна физическа дейност
- за намаляване на стреса и напрежението
- при нарушен сън
- при раздразнителност и депресия
- при бременност и кърмене (Бременните да приемат таблетките до 7-я месец)
- при повишено кръвно налягане
- превенция на мигрената
- при прекомерно потене 

Таблетки магнезий и калций Dr. Förster:  
- изключителна минерална добавка към храненето 
- необходими за минерализацията на костите (за по-голяма твърдост на костите и зъбите)
- запазване на костната маса 
-  превенция на остеопорозата 
- за отпускане при болезнени спазми на мускулите 
- за защита на сърцето и кръвоносните съдове 
- за правилна работа и функциониране на нервната система 
- за облекчаване на стреса и напрежението

Препоръки при употреба: Приемат се от 3-4 таблетки на ден с малко течност по време на хранене

Забележка: Таблетки съдържат микроелементи, които подпомагат резорбирането на калция. Кафето, алкохолът и газираните напитки пречат за доброто усвояване на препарата.

Калций
По застъпеност сред минералите той е на първо място. Тялото на възрастен човек съдържа 1,5-2% калции, 99 % от който се съдържат в костите, а 1 % - в извънклетъчните пространства и меките тъкани. Метаболизмът на калция става под строгия контрол на витамин D и хормоните. Тъй като организмът не е в състояние да произвежда минерали какъвто е калцият, необходимо е той да бъде осигурен чрез храната или добавки към нея. Препоръчителната дневна доза калций е 800 мг.

Защо е важен калцият?
Калцият участва в много жизнено важни процеси в човешкия организъм. Освен че е необходим за строежа на костите и зъбите, за делението и растежа на клетките, той е важен и в процесите на контракция на мускулите. Калцият участва в регулирането на пропускливостта на клетъчната мембрана, отделянето на някои хормона (инсулин) и е важен за правилната сърдечна дейност. Той е особено необходим за съсирването на кръвта и пренасянето на нервните импулси.

Кога липсва достатъчно калций?
При липса на калций в организма се явяват: остеопороза, свръхчувствителност на нервната система (раздразнителност, изнервеност…), мускулни спазми, нарушения в работата на сърцето.

МАГНЕЗИЙ
Магнезият е минерал, който в природата се намира най-често под формата на различни химични съединения с калция. Има го в морската вода, минералните извори, в зеления пигмент на растенията. Общоизвестно е, че магнезият е есенциална съставка в човешкия и животинския организъм, както и че е необходим за дейността на около 300 различни ензими. В човешкия организъм се съдържат средно между 24-30 грама магнезий. Около 60 % от общото съдържание на магнезий се намират в костите, 35 % в скелетната и сърдечната
мускулатура, а останалата част – в черния дроб, бъбреците и мозъка, както и в еритроцитите. Равновесието на магнезия в тялото се регулира от червата и бъбреците. Благодарение на резервите в костите и на регулаторния механизъм в бъбреците, тялото може да компенсира недостатъчното внасяне на магнезий и за по-дълъг период от време. Много симптоми, с които е съпроводена липсата на магнезий биват открити едва в по-ново време. Известно е, че при липса на магнезий се появяват отпадналост, мускулни спазми, нарушения в сърдечната дейност, раздразнителност и главоболие. Липсата на магнезий може да доведе до засилено съсирване на кръвта, особено при вече увредени кръвоносни съдове. При нормално хранене дневно се внасят между 180-300 мг магнезий. При това трябва да се има предвид факта, че само около 1/3 от магнезия, внесен с храната, може да се резорбира в тялото. Предозирането на магнезия не е причина за безпокойство при здрави хора с нормални бъбречни функции, тъй като той постепенно се резорбира, а излишъкът се отделя равномерно с урината и изпражненията.

Кога има увеличени нужди от приемане на магнезий?
Причините за липсата на магнезий са много и различни: възможно е тя да се дължи на увеличените нужди (във фазата на растеж и развитие, при бременност и стрес), на увеличени загуби (силно повръщане, стомашно разстройство, хронични бъбречни заболявания),
недостатъчен прием (гладуване, хранене почти изцяло с млечни продукти или с малки количества белтъчини, мазна храна, “мека” вода), нарушения в храносмилателната система (заболявания на храносмилателната система, хирургическо отстраняване на голяма част от тънкото черво), приемане на определени лекарства (диуретици, сърдечни глюкозиди, прочистващи средства), прекомерно потене, консумация на алкохол.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации