Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Здравни съвети от Учителя Бенса Дуно (Петър Дънов)

Съветите за здравето на Учителя Петър Дънов (Бейнса Дуно) са златни правила, Здравни съвети от Учителя Бенса Дуно (Петър Дънов)
 Здравни съвети от Учителя
Съветите за здравето на Учителя Петър Дънов (Бейнса Дуно) са златни правила за правилен живот

Открийте природния път към здравето



ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:


 ПРОДУКТИ НА Д-Р ФОРСТЕР:

 
 
От Бейнса Дуно

Болестите, страданията са методи, чрез които Природата иска да застави човека да мисли. Те са възпитателно средство за възпалително средство за хората и носят благословение за тях...Те смекчават човешкия характер.

Необходимо е даже и най-здравите хора да боледуват. Боледуването е тониране. Когато човек има някакви нечистотии в себе си, тогава болестта, като някой боклукчия, ще дойде със своята кола да изхвърли навън тия нечистотии.

Когато някое живо същество злоупотребява със силите, които са му дадени, природата му изпраща болест, с която го ограничава. Болестите, страданията, противоречията на които човек се натъква, не са нищо друго освен задачи, които трябва да реши. Който реши задачата си, той сам изважда благото, което е скрито в болестта. Само този, който е боледувал, знае какво е болестта. Той е преминал през такива опитности, каквито здравият не познава. Следователно, здравето се цени чрез болестта.

Здравето зависи от вътрешната и външната чистота на човека. За да бъдеш здрав, трябва да дойдеш в съгласие с Природата. Тя ще ти даде светлина, въздух, вода и храна. Ако между енергиите на Слънцето и енергиите на твоя организъм става правила обмяна всякога ще бъдеш здрав.

Абцес, гноен
-         за да изсмуче гнойта се смесва с мед, брашно и вода и полученото се слага на мястото
-         за да изсмуче гнойта, царевично брашно ври с мляко и полученото се слага на мястото
-         всяка сутрин да се правят слънчеви бани при първите слънчеви лъчи. След това се нарязва един домат и се налага на мястото.
-         Да се направи баня с бъз; взема се цъфнал бъз и се прави баня с отварата.

Албумин и възпаление на бъбреците
-         пиене на повече гореща вода
-         много лека, лесносмилаема храна. Да се избягват киселите, солените и лютите храни; храни , богати с белтъчини. Да се приемат повече плодове:ябълки, круши, варени сливи и пр.
-         Всеки ден да прави връзка с Бога (да се моли)

Апендицит
Лекуването може да стане, когато месечината се разсипва. В началото на лекуване се взема рициново масло, за да се очистят червата. Четири дни абсолютен пост без храна и вода. В някои случаи възпалението се дължи на чуждо вещество – частици от храна или друго нещо в апендикса. При глад, организмът ,лишен от храна, изсмуква тези частици, премахва се причината и възпалението минава. По време на поста болният да лежи по гръб, да слага топло на корема, където е сляпото черво. Например топли трици, топли тухли и пр. И като мине постът и човекът започне пак да ходи да държи държи вълнена топла превръзка на корема. Отпостяването да стане с картофена супа без картофите или със спаначена супа без спанака и да не приема хляб. Преди картофената супа може да изпие една чаша гореща вода. През втория ден на отпостяването ще яде картофена супа с картофите, но пак без хляб. На третия ден ще вземе вече и хляб, и меки храни, например бамя, праз, картофи и постепенно ще премине след това към обикновената храна.

-         да се сложи на болното място млечен компрес от биволско или овче мляко. Да заври 2 л прясно мляко. Като заври, да се свали от огъня, да се сложи сок от един лимон и да се прецеди през марля. Болното място да се намаже с дървено масло и съсиреното мляко, още докато е горещо да се сложи на болното място, обвито в марля. Отгоре да се сложи мушама и после нещо вълнено, което да покрие за да не влиза въздух. Бинтова се добре. Слага се вечер и след 12 часа се маха. Това да се повтори няколко пъти.
-         Да не се яде месо един месец, краката да се мият в топла вода и тогава да се ляга.

Артеросклероза
-         Болният да употребява чесън. Няколко скилидки чесън да се счукат и се смесят с дървено масло и да се вземат вътрешно – може да се употреби и чеснова есенция.
-         Всяка вечер да се измиват краката с топла вода, за да се подобри кръвообращението
-         Да не се употребяват спиртни напитки
-         Спокойствие, никакви тревоги
-         За известно време суровоядство

Анемия
-         да носи яркочервен шал на врата си и често да го пипа и гледа.
-         Да взема една призма и всеки ден да проектира дъгата, когато има слънце. Като се разложи светлината, да види добре червената светлина и мислено да я проектира, че слиза като душ върху мозъка и цялото тяло. Първо ще прави опит с призмата, за да си представи живо червената светлина и после опитът ще прави мислено (когато няма слънце, също ще прави опита мислено)
Анемията е лиса на червения цвят. В болния преобладава студът. Този студ трябва да се превърне в топлина. Трябва да се ядат всички плодове, които са червени: череши, дини и пр. Да гледа червени цветя и да мисли върху тях. Червеният цвят е емблема на живота.
-         да пие гореща вода на глътки
-         всяка вечер да си измива краката с топла вода до над коленете. Да държи краката си във водата 4-5 минути.
-         Да диша дълбоко и да задържа въздуха, колкото е възможно повече.
-         Всеки ден да прави разходки в планината

Не мислете, че е необходимо да боледувате. Болестта е само условие за смяна на състоянията. Ако човек боледува повече отколкото трябва той придобива прекомерна мекота. Това не е добре. Да станеш крайно суров – и това не е на място.
Да бъдеш здрав, това значи да си в хармония с Първата Причина на нещата, с ближния си и със себе си. Според моята диагноза, здрав е онзи, който изпитва приятност пред мъчнотиите на живота. Онзи, който изпитва приятност пред мъчнотиите на живота, е болен човек.

Причини на болестите

Болестите имат различен произход : физически, сърдечен и умствен. Всички болести се дължат на един по-нисш живот. Когато нисшият живот вземе надмощие, имаме болест. А когато по-висшият живот вземе надмощия, имаме здраве.

Болестите могат да имат външни причини: простуда, неправилно хранене влажно жилище, заразяване и пр. .Но все пак основните причини са вътрешните, психическите, понеже те правят човека предразположен към тази или онази болест и тогава и най-малката външна причина докарва болестта.

В сегашния живот причината за болестите и противоречията са аномалиите в живота и лошите отношения на човека към природата. Сегашният човек е в постоянно стълкновение и война с природата, поради което тя безпощадно го глобява. Някой е работил 20 години в отрицателен път, докато създаде известна болест в себе си, а очаква да я излекува за няколко дни. Това е невъзможно. Такъв закон в природата не съществува. За да не създава в себе си условия за органически болести, човек трябва да живее добре.

Безсъние
Днес много хора се оплакват, че не могат да спят добре. За да заспят трябва да мине половин час, а понякога и два часа. Това показва, че не са тренирани физически. В такъв случай добре е човек да стане от леглото си, да изтрие тялото си с кърпа, потопена в топла вода, да измие краката си също с топла вода и без да се изтрива със суха кърпа, да си легне. Като си легне и затопли, той ще усети приятно раздвижване на кръвта  и сънят ще дойде.
За правилно спане:
1.Мисли правилно. Не оставяй в ума си излишни и странични мисли.
2.Гледай със спокойствие на всичко.
3.Свържи се със здрави хора, защото те въздействат добре.
4. Яж рано, и то в определено време, да има ритмичност.
5.Бъди вегетарианец.
6.Сутрин рано в 5 часа прави гимнастики на открито.
7.Пий гореща вода сутрин, обед и вечер.
8.Пей.

Бели петна по ноктите
Белите петна по нотките показват напрежение на нервната система, нещо вълнува човека въпреки неговата воля. Те показват, че нервната система и кръвообращението не са в добро състояние. Щом се подобрят нервната система и кръвообращението, белите петна изчезват. Препоръчват се следните средства:
  1. Обливане на цялото тяло със слънчева вода един месец.
  2. Болният да е на слънце от 7.30 – 9.00 часа. Главата да бъде на сянка.

Болести на сърцето
Някой се оплаква от сърцебиене. Като няма знания, той ще иде на лекар, ще се остави на него да лекува. И лекарят ще у направи няколко инжекции, но сърцебиенето не престава. Който има знания, той ще разбере, че причината за сърцебиенето се крие другаде, следствие на което не може да се лекува с инжекции.

Как да се предпазим и излекуваме от Рак
Спрете депресията: Силата на естествените антидепресанти 
Таблетки от растенията Мака и Гуарана с добавка на витамин Е
Причините за сърцебиенето са психически. Следователно тези причини са образували ред отрови, които са влезли в кръвта на неговия организъм. А природата не търпи никакви нечистотии, никакви отрови, никакви чужди вещества. Тези чужди елементи са полуорганически вещества и непременно трябва да излязат вън от човешкия организъм.

Сърцебиенето се дължи на ред противоположни мисли, чувства и желания, които са непотребни за ума и сърцето на човека. За да се лекува, т.е. за да с освободи от тия чужди вещества, съществуват различни методи.

Например един от новите начини за лекуване е с музика. Различните инструменти оказват специално влияние върху отделните хора. Ако болният обича да слуша цигулка, нека слуша мелодии, но с възходящи вибрации, а не минорни песни. Сърцебиенето например се лекува с песни, които започват с тона”до”, но те тонът взет от камертона, а естественият тон “до”. Ако вземете този тон вярно, ще почувствате в себе си успокоение, малка радост, като че сте придобили нещо. Основният тон”до” е ключ на живота.

Често сърцебиенето произтича от притеснения, смущения, безпокойство. Това се обеснява така: тупането на сърцето често се дължи на електрическо течение, което минава през сърцето. Обаче при вълнение, страх, безпокойство и тревога и пр. Електричеството,което минава през сърцето, тече неправилно, нарушава се правилният ритъм на това електрическо течение и вследствие на това може да се явят сърцебиене или други някои сърдечни болести. Това е една от важните причини за разните сърдечни болести. Ето защо, за да оздравее, човек трябва да събуди в себе си вътрешни, духовни сили, да отстрани тревогите, безпокойствата, страха и пр.. От вътрешния духовен живот на човека ще зависи да победи и отстрани сърдечните удари или другите сърдечни болести. Но, разбира се, човек ще вземе и външни мерки за лекуване.
  1. Да седи на земята по турски, или както се казва по източному в лотос, с десния крак отгоре, а левият отдолу. Като се измори да стои в това положение, да смени краката, десният да бъде отдолу, а левият отгоре. В това положение да прави вдишки със задържане на въздух и с бавно издишване.
  2. Да си измива краката до коленете с топла вода.
  3. Да мие слабините с топла вода през вечер.
  4. Да се пече на слънце умерено, и то не толкова продължително, като се покрие сърдечната област с някакъв плат.
  5. Спокойствие, да не се тревожи.
  6. Да излиза на разходка.

Главоболие
Причините за главоболие са много, но едни от основните са тревогите и безпокойствата. Който има главоболие, да пие само топла вода и всяка вечер да си измива краката с топола вода. Освен това: да се вземат ягодови листа, да се поставят във вряла вода 5 минути и да се пие тая вода.
Ако навреме не освободи мозъка си от излишното електричество, човек изпитва голямо напрежение в областта на слепите очи. За да се освободи от това напрежение, от болките в главата, добре е да се поставя на главата тънки рязани филийки от картофи.

Друга причина за главоболието се крие в тънките и дебели черва. Щом те не са в изправност и стомахът не работи добре. Щом стомахът не е добре, човек страда първо от главоболието. За да се справи с него, първо той трябва да потопи краката си в гореща вода, после да изчисти червата си. Щом облекчи червата и стомаха си, главоболието минава.

Дихателна система
Съвременните хора вдишват и издишват по 20 пъти в минута. Това е бързо дишане. Има числа, приложението на които се отразява нездравословно върху човешкия организъм. Например, числата 22,23,24 и 25 се отразяват болезнено. Тъй щото, ако човек прави упражнения за дишане по толкова пъти, колкото са дадените числа, организмът му ще се разстрои.

Приложете волята си при дишането, ние го свързваме със съзнанието, защото дишането без участие на съзнанието не е истинско, не е правилно. Ето защо поне три пъти на ден – сутрин, обед и вечер, преди лягане – човек трябва да употребява по 10-15 минути за дишане. Вярно е, че дишането е естествен процес, но тъй както диша човек, само горната част на дробовете взема участие. Долната част на дробовете не се пълни с въздух, поради което кръвоносните съдове в тази част губят своят еластичност, и човек сам се задушава. Такова дишане е неестествено, наричаме го плитко, повърхностно, горно дишане. И тъй, дишайте дълбоко, съзнателно, при всички случаи в живота си. Дишайте бавно, спокойно, равномерно и без страх. Обикновеното дишане трябва да стигне до 15 вдишки и издишки в минута. Когато правите упражненията си. Ще се стремите постепенно да стигнете до една вдишка, едно задържане и едно издишване в минута. Постигнете ли това, можете да лекувате всички болести, даже и туберколоза. Добре е , като правите упражнението за дишане, същевременно да правите и движение на ръцете.

Правете следното упражнение: Ръцете свити на юмрук, поставени на раменете. Разтварят бавно ръцете настрани, вдишвате дълбоко въздух, задръжте ги и след това спущате бавно ръцете надолу отстрани на тялото и бавно издишвате. Ако се уморите, починете си малко и направете упражнението още няколко пъти. Дълбокото дишане успокоява нервната система. Дишайте дълбоко, задържайте въздуха дълго време в дробовете си, за да калите нервната система, да не се влияете и дразнете от това, което виждате в живота. Спирайте вниманието си върху хубавите картини, записвайте си ги, за да остават в паметта ви за вечни времена. Спирайте се пред чистите планински извори, пред красивите местности, като пред здравословни картини, които предизвикват хубави мисли и чувства във вас. Помнете красивите неща, а всички спомени за счупени, паднали, разрушени неща дръжте далеч от паметта си. Отрицателните неща пречат на правилното дишане, а положителните го правят. Правилното дишане изисква спокойна и красива мисъл. Следователно, мислете за цветята, за бистрите планински реки, които текат и напояват долините. В красотата е хармонията на живота. В красотата е Божественото Начало, Помнете: правилното дишане зависи от Любовта. Ще дишате дълбоко, ще задържате въздуха дълго време е дробовете си с любов. Това ще правите три пъти на ден по 10-15 минути. Дишайте с радост и любов, с лице засмяно и изправени. Като дишате правилно, вие се свързвате с ритъма на природата и се укрепвате по дух и по тяло.

Упражнение за дишане. Ръцете издигат настрани бавно, като се поема дълбоко въздух, после се издигат нагоре, а въздухът се задържа. Ръцете на главата, бавно спущане на ръцете надолу, като се издиша бавно.

Високо кръвно налягане
 Отстранява се със следните мерки:
-         всяка вечер измиване на краката с топла вода, за да се подобри кръвообращението;
-         да се употребява малко храна и малко вода. Дневно е достатъчно 300-400 грама вода и то най-добре, ако е дестилирана;
-         вегетариански режим;
-         да се избягват кисели, люти и солени храни;
-         особено за препоръчване са следните храни: сурови стъргани моркови с малко лимон и зехтин, варено цвекло със зехтин и лимон, прясна коприва само попарена с вода, пак със зехтин и лимон, варено жито вместо хляб. За известно време режим на суровоядство.

Гърлобол
За гърлобол трябва да се употреби млечен компрес. Справя се литър мляко и щом се свали от огъня, веднага се изцежда в него един лимон. Ако няма лимон, може да се употреби оцет, толкова щото млякото да се пресече. След това веднага, докато е горещо, млякото се прецежда през марля. Взема се гъстата пресечена маса и се налага както е обвита в марлята, на болното място. Върху марлята се поставя гутаперча, а върху нея вълнен плат. Всичко това се бинтова, без да се затяга. Млечният компрес се поставя вечерта и стои 12 часа на мястото. Това се повтаря няколко пъти.

Гастрит
При гастрит да се приложи следното лечение:

-         първо да се вземе очистително – рициново масло;
-         след това да се даде не топла, а гореща вода, като се вземе с лъжица;
-         да се пие отвара от лайка, като се вземе три пъти на ден преди ядене по една кафена чаша;
-         всяка сутрин – 40 дни – да се взема на празен стомах по една чаша студена вода, но на глътки, които се задържат в устата, за да постопли водата.
Освен за гастрита препоръчвам употребата на царевична вода, а така също и препечения хляб.

Диария и дизентерия
Диарията и дизентерията се лекуват с отвара от подъбниче.

Възпалени венци
При възпалени венци да се употребява отвара от лайка.


Ако човек е в стълкновение с физическия свят , ще има болки в корема. Всяко стълкновение на човек с духовния свят се отразява върху дробовете. Ако е в стълкновение в първопричинния свят, ще страда от главоболие. Като знаете това, вие ще можете сами да се лекувате. Щом ви заболи главата, ще се стремите да изправите отношенията си към първопричинния свят. Ако страдате от гръдобол, ще изправите отношенията си към духовния свят. Ако страдате от стомах, ще изправите отношенията си към физическия свят. Всяко заболяване на човека има свои дълбоки причини. То не е произволно.

Съвременната наука и медицина не търсят вътрешните причини на нещата. Те разглеждат всички явления в природата и живота в тяхната външна и материална страна. На какво се дължат, например, болежките по известни части на тялото? Те се дължат на свиване на капилярните съдове в организма. Известно е ,че капилярните съдове служат при кръвообращението. Те разнасят кръвта по всички части на тялото . Когато капикярите на гръдната област се свиват, електричестяото в организма не може да функционира правилно по целия организъм , вследствие на което се натрупва повече в известни области, както водната пара в парния котел , и предизвиква бодеж на тези места. На научен език ние наричаме тези натрупвания електрически пълнежи. Често атмосферното електричество се съединява с електричеството в човешкия организъм и се образува малък взрив, който човек усеща болка.

Какво да правите, за да се освободите от бодежите?
Внесете повече топлина в организма си , а това значи да измените състоянието на чувствата си. Като измените чувствата си , вие изпращате повече кръв към онази част на тялото си, в която усещате бодежи. Щом тази част стопли, бодежите изчезват. Значи човек може да се лекува със силна мисъл, с положителни и възвишени чувства, а също и с гореща вода. Докато съзнанието на човек е будно, той има известен имунитет към всичко отрицателно. Той е обиколен с малка магнетична обвивка, която го пази от простуда и заболявания. Тогава никакво чуждо веществоне влиза в организма му. Той има филтър, който го пази от нечистотиите. Яви ли се най-малката пукнатина в съзнанието, веднага навлизат чуждите вещества. Ако само за момент в ума на човека влезе една лоша мисъл, след години ще се видят нейните лоши резултати. Ако през целия си живот , от младини до старини, човек не допусне в ума си нито една лоша мисъл, в сърцето си нито едно лошо чувство, и във волята си нито една лоша постъпка, никаква болест не може да го хване. Много бацили ще минат през него , но отровата им ще се обезсили.

Здравословното състояние следователно зависи от взаимността, която съществува между главата, дробовете и стомаха на човек. Между стомаха и мозъка има определено отношение: ако мозъкът е в изправност, и стомахът ще бъде в изправност. Следователно, главата се лекува чрез стомаха, а стомахът – чрез главата.

Ти боледуваш и искаш да оздравееш. Как ще стане това ? Спомни си има ли човек, с когото да си в лоши отношения или към когото да имаш лоши чувства. Изпъди от съзнанието лошите си мисли и чувства. Щом направиш това, няма да минат два-три дни и ти ще оздравееш. След това покани тези хора у дома си и поговори с тях.

Причина за болестите се крие още в неправилното хранене и в неправилното дишане или в кривата мисъл .


Съветите за здравето на Учителя Петър Дънов (Бейнса Дуно) са златни правила, Здравни съвети от Учителя Бенса Дуно (Петър Дънов)

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации