Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

ЛУГАТА И ЛЕЧЕБНАТА КАЛ: "Лугата и калта са чудо"

луга, лугата, кал, калта, лечебни свойства, лечебна кал, как да ползваме лечебната кал, бургаски солници
ЛУГАТА И ЛЕЧЕБНАТА КАЛ


Лечебната кал се образува в солените водоеми или лиманите получава се разтвор наречен РАПА има над 83 микроелемента калций магнезий цинк и др влиза се в лугата соления разтвор който е като в Мъртво море стои се 20 мин излизате и се намазвате с лечебната кал местата където има болка без областа на сърцето стоите докато изсъхнете изкъпвате се в морето и се прибирате правите си душ у дома без сапун или душгел. Помага за радикулит, артрит, полиартрит, дископатия, дискова херния, плексити, неврити, шипове, безплодие и най вече за псориазис, косопад, подагра, лумбаго.

Тани: Много е хубаво и полезно всяка година да се направи курс от 10-15 процедури, казвам ви го от опит, вече пет години го практикуваме и се връщаме много освежени, готови за "трудови подвизи" поне за десет месеца напред.

Ани Христова: "да лугата и калта са чудо аз съм кинезитерапевт и работя с тази материя и всеки ден виждам тези чудеса с очите си и пациентите си здрави"

За детенце: не го карай да влиза в лугата а в калта може да мажеш на детенцето само крачетата до колената.

Възрастни - може да стоиш първо около 7 до 10 мин в лугата като постепенно увеличаваш минутире на престой до 30 мин не повече а за калта можеш да се намажеш навсякаде без сърдечната област посчертавам без сърдечната област може да не лежиш в калта а само да се намажеш и да подсъхнеш добре после да се изкъпиш в морето но у дома със сапун или душ гел може да се измиеш чак след 12 часа а процедурите прави когато можеш но лечебен ефект има когато направиш поне 15 процедури.

КРАЛСКА ТИГРОВА ВАНА
Кралски вани - Релаксин
Кралски вани: ДУШ-ГЕЛОВЕ

Морската луга балсам от природата


Ние имаме солите, лугата и калта на Бургаското и Поморийското езеро - невероятни природни богатства, но бедни научни институти.

Сатабилизирана морска луга "solilug". С нея могат да се правят вани, или "локални ванички" - за определена част от тялото ви. Използват се за фрикции на тялото след измиване, концентрацията е в зависимост от чувствителността на кожата, като максималното разреждане с вода е до 1:10. За болни стави се правят компреси с времетраене 15-20 минути. Стабилизираната морска луга служи и за жабуркане и гаргара, за капки в носа, против пърхут. Този натурален продукт, полезен за кожата и за целия организъм, има богат минерален състав, като съдържанието на магнезий е доминиращо, биологично активните вещества за характерни за флората и фауната на черноморските ни солени езера.

По принцип лугата действа противовъзпалително. Може би помните, че навремето имаше паста за зъби "Поморин", наречена така заради използваната в производството й луга от Поморийското езеро, с противовъзпалително действие за венците. И сега има "Поморин", но само името й е такова, луга няма в нея.

Кристалните минерални соли "sea stars" също са богати на магнезий, има и обогатени с пчелен мед, с микроелементи и аромати, с натурални етерични масла. Те стимулират защитните реакции на организма и възстановителната активност на тъканите, действат подхранващо и разкрасяващи на кожата, имат освежаващ, тонизиращ и релаксиращ ефект.

Всичко това е освен научно е и практически доказано. За по-сигурно да припомним и древния исторически опит.

Преди повече от 2400 години египтяните излекували Платон от струпеите по цялото му тяло с морска вода, та той въздъхнал "морето измива от човека всичките му страдания". Войниците на древния Рим пък след сражение възстановявали силите си и лекували раните си в специални басейни с морска кал .

За калните маски трябва да знаете, че подобряват кръвообращението, стимулират процесите на регенерация на клетките, премахват отоците. За раните от сражения си има вече други илачи, с калта станете просто по-красиви и жизнени.


ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Чудодейна Луга и Кал



МОРЕТО МОЩЕН ЛЕЧЕБЕН ИЗТОЧНИК

“Таласос” означава на гръцки море. Таласотерапията (морелечението) е изключително полезен лечебен метод за цялото тяло. Морската вода е по-богата на минерали и микроелементи от сладката. Минералите от морската вода въздействат благотворно на кръвообращението, обмяната на веществата, имунитета и хормоналното равновесие. Положително е и въздействието на морската вода върху заболявания на дихателната система, кожни заболявания, алергии и др.Особено полезни са разходките в плиткото по брега (идеална терапия за хората с разширени вени) .

В морската пяна се вихрят безброй малки капчици вода. При вдишване те преминават през лигавицата на носа и гърлото, както и през бронхите и имат прочистващо и възстановяващо действие.Минералите, съдържащи се в морската вода повишават устойчивостта на кожата и я правят по-гладка. Къпането в морска вода е много полезно за тялото и в много курорти у нас и в чужбина се използват вани с морска вода .Хипократ – Бащата на медицината пръв наблюдава и описва оздравителния ефект, който има морската вода върху травмираните ръце на рибари. Той започва да окуражава пациентите си да използват морската вода за лечение и ограничаване на болките. Морето съдържа минерали под формата на соли и разтворени газове.

Всеки път, когато се потопим в морето ние плуваме в азот , кислород , хелий и други газове разтворени в морската вода. Освен тях морската вода съдържа разнообразен спектър от микробиопланктон, който е естествен обитател на морските води.Те проникват през кожата чрез физическия механизъм осмоза и влияят благотворно на целия организъм.Съставките на морската вода действат на тялото по специфичен начин като оздравяват кожата при: екзема и псориазис и подпомагат организма в изгаряне на мазнините. Именно за това почивката на море е сред най-препоръчителните за укрепване на вашето здраве.

Влиянието на морския климат върху организма е комплексно и включва: термично, физико-химично, лъчево и химично въздействие на въздуха и морската вода. Основна част на морелечението са къпането в морската вода и контактът със сухия и горещ пясък. Слънчевите лъчи, чистият въздух и водата оказват комплексен физиотерапевтичен ефект върху човешкия организъм. Морската вода въздейства на функционалното състояние на централната и вегетативната нервна система, нормализира въглехидратната и мастната обмяна, както и функцията на надбъбречните жлези. Абсолютно неподходящи за слънце и морелечение са редица злокачествени заболявания, активна туберкулоза, пресен инфаркт на миокарда, постоянна артериална хипертония, рак на кожата и др. Относителни противопоказания, които изискват предварителна консултация с лекар са аритмия, тромбофлебити, напреднала атеросклероза. Препоръчително е преди морелечение да се консултирате с медик и да спазвате правилата за правилно излагане на факторите на таласотерапията. Така ефекта ще е най- добър.

От появата на човека до днешни дни водата е вдъхновител и изцелител както на тялото, така и на душата. Традициите в използването на минералната вода за въздействие върху мисленето и физиката са въплътени в редица методи, процедури и програми за достигане на душевен комфорт, хармония и баланс. Благодарение на своеобразните съчетания на природни феномени, благоприятния климат и огромното разнообразие и възможности за отдих, балнеолечебните, SPA и WALLNESS курорти и центрове предлагат пълна гама от програми за релаксиране, възстановяване и за укрепване на здравето.

Балнеолечението в България предлага уникални възможности за лечебно въздействие на организма, благодарение на лечебните свойства на минералната вода. Различна по своя произход, степен на минерализация и химически състав, водата въздейства благоприятно на организма на човек и на неговата психика. В планинските и морските курорти балнеолечението се провежда заедно с климатоложкото лечение.


Калолечението в България също е добре развито на базата на отдавна съществуващи кални бани с уникални свойства ( Поморие, Павел баня, Хисаря ) SPA и WELLNESS терапията позволяват да се сдобиете с физически и душевен баланс с помощта на комбинираното въздействие на водни и козметични процедури, оздравителна и лечебна терапия, спортни занятия, активна релаксация, антистресови процедури, здравословно хранене.

От дълбока древност на територията на днешна България са възникнали градове свързани със съществуващи на същото място минерални извори: Аугуста ( Хисаря ), Дезудава ( Сандански), Пауталия ( Кюстендил ), Сердика ( София ). Днес на тези места са създадени съвременни курорти, в които възстановяването на силите и удоволствието от съприкосновението с водата са превърнати в култ. Кални и водни бани, сауна, джакузи, парна баня, масаж, терапия на основата на музика, цветове, аромати – изпитани SPA и WELLNESS методи възстановяващи доброто самочувствие. Калните бани в България са популярен метод за цялостно отпускане и възстановяване на енергията в тялото. Торфът, лечебната кал са настоящо богатство на природата, укрепващи имунната система и насищащи тъканите с кислород. Калните бани хидратират кожата, отнемат болката и прекратяват развитието на възпалителни процеси, благотворно влияят на процесите на метаболизма и регенерират тъканите. Един от най-известните центрове за калолечение в България са в градовете Поморие, Кюстендил и Сапарева баня.

Балнеолечителните, SPA и WELLNESS курорти в България предлагат пълно разнообразие на общи и специализирани възстановителни програми. В балнеоложките курорти Вие получавате вълшебството на терапията с помощта на въздействието на минералните води и лечебната кал, в SPA центровете можете да се насладите на въздействието на антистресова програма съчетана с приемането на минерална вода, арома терапия и други. Можете да изберете масаж с мед, шоколад, водорасли, етерични масла или терапия с вулканични камъни. WELLNESS обстановката добавя към приятното усещане въздействието на музиката, ароматите, въздуха и енергията на земята, обединени в едно.


Крем за лице с маслиново масло
Дентисепт
Масло от чаено дърво
как да ползваме лечебната
Бургаски солници: калта и лугата лекуват

КЪПАНЕТО В ЛУГАТА: ЗДРАВЕН ТУРИЗЪМ
луга, лугата, кал, калта, лечебни свойства, лечебна кал, кал, бургаски солници

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации