Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Гел за крака и вени


Цена: 100 мл. 30,00 лв.

С екстракт от див кестен и лозови листа

Известно ли ви е, че почти една трета от човечеството има проблеми с вените?

- голямо облекчение за натежалите крака, за възвръщане на лекотата при ходене. Точното решение при болезнени и отекли крака, разширени вени, спазми, напукани капиляри, отслабена венозна циркулация.

Гел за крака и вени на Д-р. Фьостер се препоръчва за:
* третиране на болезнени, уморени и натежали крака
* намаляване и премахване на симптомите на разширените вени
* премахване на напрежението и чувството на тежест и умора в краката и мускулите
* превенция на появата на разширени вени, особено по време на бременност
* регенеративно и епителизиращо действие върху разширените вени и изтънялата кожа
* подобряване на проточността на венозната кръв
* предотвратяване на появата на варикозни вени
* облекчаване на болките и спазмите в краката, придружено с приятен охлаждащ ефект
* намаляване на пропускливостта и на спукването на капилярите
* противовъзпалително действие и елиминиране на токсините, особено в долните крайници
* премахване на проблемите и неприятното чувство на сърбеж

Предотвратете своевременно появата на разширени вени и проблемите, свързани с тях!

Основната съставка на Гела за крака и вени е екстрактът от див кестен, който е богат на есцин и притежава много благотворни свойства:
* ускорява венозната циркулация
* предотвратява преминаването на течности в тъканите
* стимулира лимфната система
* ускорява лимфодренажа
* усилва микроциркулацията
* съдържа билкова смес, която предпазва и заздравява кръвоносните съдове
* намалява пропускливостта на кръвоносните съдове, увеличава еластичността на “стените” на вените
* намалява отоците, спазмите, болките, чувството на умора и тежест в краката, намалява сърбежа и изтръпването
* подобрява еластичността на кожата, тонизира и нормализира кръвоснабдяването


Значение и роля на лозовите листа:
* лозовите листа повече от 2000 години се използват за медицински цели – най-известни са компресите от лозови листа
* листата се събират през есента, след приключването на гроздобера, когато започват да падат, тъй като тогава съдържат максимално количество антоциан и флавоноиди
* тайната на този "отпадък" на винената лоза е в червения му цвят – флавоноидите
* намаляват възпаленията на капилярите
* капилярите се стабилизират, увеличава се еластичността на стените на капилярите, изчезват болките и спазмите, както и отоците


Приложение: Денем или вечер (по няколко пъти на ден) нанесете гела за вени с леки масажиращи движения отдолу нагоре. Гелът попива бързо, носейки мигновено усещане за облекчение и свежест, придружени с охлаждащ ефект. С приятен мирис, не омазнява и не оставя следи върху дрехите или спалното бельо, така че без притеснение можете да се облечете веднага или да легнете да спите.

За уморени крака и разширени вени… Натежалата крачка може да олекне !

Вените са кръвоносните съдове, които събират от най-отдалечените части на тялото кръвта, пълна с отпадъчни продукти на метаболизма и с въглероден двуокис и я връщат към сърцето. Така че движението на кръв във вените е в посока противоположна на земното привличане, което допринася за появата на нарушения във венозната циркулация. Движението на кръвта във вените е в посока обратна на движението и в артериите, така че връщането на кръвта зависи от един сложен механизъм, от мускулно-венозна помпа, която я изтласква от периферията към изходното място на циркулацията – сърцето. Налягането в кръвоносната система зависи от капацитета на изпомпване на сърцето и от дейността на големите еластични артерии. То е нормално когато вените са с нормален диаметър, но с тяхното разширяване започва да намалява, достигайки дори до негативни стойности. Стените на вените са значително по-тънки от артериите и затова оказват по-малко съпротивление на повишеното налягане като се разширяват. Подобно разширяване на диаметъра на вените води до нарушаване на гладката мускулатура на стените на вените – създава се предразположеност към възпаления и създаване на кръвни съсиреци. Разширените повърхностни вени винаги предполагат увреждане на вътрешните стени на вените. Тогава се нарушава протокът на кръв с последващо нарушение на съсирването. Симптомите на венозното възпаление, което не може да се предвиди са болезнено зачервяване и отоци.

Разширените вени (варикозитети) спадат към най-честите и забележими промени на краката и лесно могат да бъдат забелязани. Появяват се още през младостта и с годините, под въздействието на различни фактори състоянието им се влошава. Сред тези фактори са бременността, прекомерното телесно тегло и определени физически дейности. Жените страдат от разширени вени 4 пъти повече от мъжете, а с напредването на възрастта броят на заболелите постоянно нараства. Разширените вени се явяват общо взето поради наследствена слабост в строежа на стените на вените. С повишаването на вътрешното налягане стените отслабват. Кръвта не може да се изтласка, а се връща обратно назад, като вената се разширява, нагъва и отича. Така се появяват възлите (варикси). При хора със слаба съединителна тъкан в същото време могат да се появят и плоскостъпие, сколиоза, херния, спаднала стомашна стена и хемороиди. Разширените вени са честа поява и при сърдечни, белодробни и чернодробни заболявания, както и при различни тумори.

Хората с разширени вени често се оплакват от “уморени и натежали крака”, от болки в подколенната част, от изтръпване и сърбеж. Често кракът, който е пострадал от венозна инсуфициенция е отекъл. Проблемите се увеличават при по-топло време, а при по-продължително състояние на покой болката намалява. Усложненията при разширени вени: поява на кръвни съсиреци (тромбове), както и поява на рани. Възпаленията често се повтарят.

С течение на времето, поради застоя на кръв започва да страда и кожата, която не може да се храни правилно и добива кафеникав цвят, става грапава и груба, а капилярната система на вените става пропусклива. Стига се до поява на открити рани, на места, които вече са били травмирани. Това е стадият на т. нар. хронична венозна инсуфициенция.

В тези случаи превенцията е много важна и преди всичко – достатъчната физическа дейност, тъй като тя усилва работата на мускулната помпа.

Стандартните методи на лечение могат да бъдат комбинирани с лечение с фитокомплекси, особено с екстракт от див кестен, който след многобройни научни изследвания се сочи като най-ефикасен в превенцията и лечението на венозните болести. Въздействието му се дължи на съдържащата се в дивия кестен смес от сапонини, известна под името есцин. Есцинът притежава противовъзпалително действие, намалява едемите (отоците), тонизира венозните стени. В Гел за крака и вени той се съдържа под формата на гел, който в комбинация с екстракта от лозови листа намалява пропускливостта и спукването на венозните капиляри.

Всички изследвания на страдащи от разширени вени, при които е приложен екстракт от див кестен (есцин) без изключение показват подобрение на състоянието с 85%. Наблюдавани са редица симптоми, явяващи се при нарушена венозна циркулация: умора и отичане на краката, спонтанна болка, нощни болки, сърбеж, спазми. Отличната балансирана формула на този страхотен продукт със сигурност ще се окаже подходяща помощ за всички страдащи от проблеми с разширени и болезнени вени.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации