Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Спирулина: Спирулината е майчиното мляко на Земята

Спирулина: Майчиното мляко на Земята


Спирулината е богата на гама-линоленова киселина (рядко срещана есенциална мастна киселина), която се съдържа само в майчиното мляко. Затова спирулината е наричана "Майчиното мляко на Земята."

Цена: 90 капсули - 33,30 лв  

Употреба: Приемат се между 4 и 10 капсули на ден (разпределят се) между ядене с много течност.

ПОРЪЧАЙТЕ СЕГА


Спирулината е синьозелено микроводоралсло, което е много здравословна, лесноусвоима и пълноценна клетъчна храна. Спирулината съдържа над 100 хранителни съставки, сействащи синергично. Сред тях са 60% протеини, незаменими витамини и фитонустриенти, като антиоксиданта бета-каротин, сулфогликолипиди, полизахариди инезаменими аминокиселини.

Богатото и пълноценно хранително съдържание на спирулината осигурява много жизнено неогводими съставки, които липсват на всекидневната ни трапеза. Спирулината дава на спортистите богат запас от енергия, полезна е за хората с проблеми в храносмилането, асимилацията и отделянето. Помага на страдащи от диабет, стрес и депресия, подобрява имунитета, укрепва всички органи и системи. 

Спирулината ни снабдява с много есенцилани минерали и олигоелементи. Тъмнозеленото й оцветяване е резултат от струпването на естествени пигметни - хлоровил, фикоцианин и каротеноиди, които събиртат слънчевата енергия. Консумира се от столетия. В наши дни милиони хора по цялата земя се възползват от този дар на природата.

Спирулината расте толкова бързо, че може да осигурява до 20 пъти повече протеини на единица култивационна площ от соята и повече от 200 пъти - от говеждото месо. Спирулината няма нужда от плодородна земя, докато за добива на 1 кг царевичен протеин се губят 22 кг от повърхностния почвен слой, а за 1 кг протеини от говеждо месо - 145 кг.


Спирулината е изключително богата на бета-каротин т.е.провитамин А (25 пъти повече от суровите моркови). Той може не само да предотврати появата на рак, но и да обърне неговото развитие. Естествената форма превъзхожда многократно синтетичните, тъй като се усвоява много по-добре от тялото. Бета-каротинът е естествен антиоксидант, който освен от рак, предпазва от сърдечни болести, подсилва имунната система, подпомага и ускорява заздравяването на рани и намалява размерите на туморите. Той понижава нивото на холестерола в кръвта и подобрява здравето на засегнатите от Чернобилска авария. Три грама спирулина осигуряват 180% от препоръчваната в САЩ дневна доза бета-каротин. Приемането на бета-каротин е за предпочитане пред приемането на вит. А, тъй като няма опасност от предозиране и странични ефекти.

Спирулината съдържа и големи количества вит. В12 (превъзхожда я само АFA) и в 3 пъти по-богата на вит. Е от суровия пшеничен зародиш. Нейната изключителна биологична активност е свързана с още много други витамини и физиологично активни вещества. Хората, които я консумират, се нуждаят от по-малко други храни.

Гама-линоленовата киселина е абсолютно необходима за развитието на бебетата.Тя се съдържа в най-големи количества в кърмата, а на второ място в спирулината - за това я наричат "майчиното мляко на планетата". При възрастните ГЛК помага за намаляване на високото кръвно налягане и холестерола и облекчава артрит, предменструални болки, екзема, псориазид и други кожнипроблеми.

Спирулината е богата на органично желязо (около 50 пъти по-богата отсуровия спанак), абсолютно нетоксично и лесноусвоимо. Това я прави много изключително ценна за кръвта. Богатото и минерално съдържание е от голяма важност и за здравата кожа, кости, нокти и зъби. В това отношение спирулината се доближава плътно до дивите Кламатски водорасли, ако се отглежда в добри условия.

Спирулината, както и АFА, съдържа 2 пъти повече протеини от следващия богат източник -соята, и 3 пъти повече - от говеждото месо, рибата и яйцата. В същото време в 1 г. суха водораслова маса се съдържат по-малко от 4 калории и почти никакъв холестерол. В състава и влизат 8 незаменими и 10 заменими аминокиселини, в правилно съотношение с усвоимост над 90 %.

Спирулината е алкална и помага за поддържането на опримално pH в организма. Поради неправилното хранене и употребата на прекалено много преработени, преварени, пържени и стари храни, както и газирани напитки, телата ни са прекалено подкиселени. Това е една от главните причини да боледуваме повече. За да бъдем здрави, е необходимо да поддържаме добър алкално-киселен баланс. АFA и спирулина ни помагат много в това отношение.

Спирулината е прекрасна храна за всички, с комплексен болаготворен ефект върху целия организъм, но не толкова подчертано върху мозъка и кръвотворението, както АFA. Особено е ценна и полезна за бременни и кърмещи жени; бебета и малки деца; за възстановяване след болести; при активно спортуващи хора; при умора вследствие на големи натоварвания; при по-възрастни хора и др. Естествено е всеки, който цени здравето си, преди всичко да се грижи да не се достига до неговото влошаване и следователно да консумира водорасли!

През 1996 година учени съобщиха за изследване, направено в лабораторията на Харвард Медикъл Скул и Ъртрайз Фармс. Според тях "водният екстракт от спирулина възпрелятства въпроизводството на вируса на СПИН в човешките клетки. Вирусната продукция намалява при концентрации 5-10 мг/мл." Високите концентрации спирали напълно развитието на вируса на СПИН. При концентрацията,прекратяваща възпроизводството на вируса, спирулиновият екстракт не е бил токсичен за човешките клетки.

Друга група учени публикуваха резултатите от нови изследвания, правени с пречистен воден извлек от спирулина, наречен "калциум-спирулан". Той възпрепятства развитието на вируса на СПИН, хермес симплекс, човешкия цитомегаловирус, грипния вирус тип А и др. и в същото време е напълно безопасен за човешките клетки.

Според д-р Гейбриел Къзънс спирулината е мощна алкализираща храна с подчертан благотворен ефект при най-различни проблеми съсз дравето. Нейното болаготворно действие е насочено по-скоро към целия организъм, а влиянието и върху мозъка и нервната система не е толкова подчертано, както това на AFA.

Ето защо е добре да се комбинират дватавида микроводорасли с цел постигане на максимален комплексен регенериращ,оздравителен и енергизиращ ефект. Такава комбинация се съдържа в продукта "Зелена енергия".

Вижте продукта на д-р Фьорстер

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации