Спрете антибиотиците лечение
Заместете антибиотиците с естествени продукти. Нови изследвания.. Прочети >>>
Още:
Рецепта против грип и настинка
Квантово лечение
Имунитета

Силата на масажа
Енергийно лечение

цена на "ЧАЕВЕЦ": Масло от чаено дърво, Млечния конкрет от д-р Фьорстер

Силата на добрия масаж


Силата на добрия масаж


Масажа активизира собствените защитни сили и възстановява неговите функции, стимулира лимфната система и способства за отделянето на ендорфини в кръвта. Масажът премахва стреса и емоционалните проблеми.

От личен опит с Китайското масло знам, че е много ефективен дори когато други масажни кремове не помагат. Ползвам китайското масло, както след спорт, претоварване, травми, така и за много ефективно лечение на настинки. Ако правите добър масаж на детето можете спокойно да избегнете антибиотиците.

Действието на Китайското масажно масло предлагано от д-р Фьорстер е определено по-силно при мускулна треска от това на "110 билки", но лечебните им свойства са идентични. При възможност ги комбинирайте или редувайте.

Ако ви трябва по-скоро лекувитеата сила и "китайското масло" ви се вижда скъпо, не се колебайте да си всемете "110 билки с Алое Вера". То е на половин цена (около 20 лв.), ще го ползвате цяла година и ще спестите много пари за лекарства.

Масажът не е само процедура за блажено удоволствие на тялото и душата. Прилаган правилно, масажът лекува физически и психологически. Ако усетите напрежение в мускулите, може да активирате силата на масажа, като правите кръгообразни движения. При напудряне или намазване силата на масажа отчасти намалява, затова масажът в много случаи се провежда върху суха кожа.


Сила и приложение на масажа

Масажът е една от най-приятните процедури, които притежават физиотерапевтичен ефект. Той активизира собствените защитни сили на организма и възстановява неговите функции, стимулира лимфната система, облекчава извеждането на токсините и способства за отделянето на ендорфини в кръвта.

Алпийски балсам
Гел Аляска
Витал гел
Масажът премахва последствията от стреса, изглажда емоционалните проблеми и състоянията на стрес и депресия. Ето защо популярността на му нараства постоянно.

Според данните от Американската асоциация за масаж (American Massage Therapy Association) през 2005 г. масажни процедури са получили 47 милиона американци, т.е. всеки 6 жител на страната.
Причините за нарастващата популярност са няколко, но може да се каже, че най-важната произтича от нарастващият стрес в съвременния живот и необходимостта от неговото премахване.

Разпространяването на информацията за ползата от масажа води до нарастване на броя на хората, избиращи този терапевтичен метод, в който не се използват медикаменти. Дори много застрахователни компании (засега не и тези у нас) вече вписаха масажа в списъка на заплащаните според застрахователните си договори услуги.
Масажът все повече престава да бъде привилегия и вече е достъпен почти за всеки. Клиентът може да избира между различни видове масаж: класически, спортен, специален масаж за бременни и т.н. Високо квалифицираните специалисти всеки месец провеждат повече от 3000 процедури.

Най-популярни видове масаж:

- класически (в САЩ го наричат шведски), при който се използват методите на разтриване, изглаждане, натискане. Често се използват масла, за да се облекчи плъзгането на ръцете. Това доста деликатно въздействие осигурява релаксация и премахва напрежението в мускулните тъкани.

шиатсу/ акупресура – друг древен метод, при който масажистът освен дланите си използва за разтриване и натискане на тялото на пациента и своите лакти. Масажът се прави върху тези точки, които се използват в акупунктурата, но не се прилагат игли.

- точков масаж, който се изпълнява по рефлекторните точки на мускулите, които предизвикват болка или непосредствено в определена точка или в областта около нея. Натискът с пръсти дезактивира болезнените точки напълно или намалява усещането за болка.

- дълбок масаж на мускулите – аналогичен на шведския масаж, но по-интензивен. Въздейства на дълбоките слоеве от мускулната тъкан и облекчава силните и хронични болки.

- стоун-масаж (масаж с горещи камъни), при който се използва вулканичен базалт, нагрят до температура 50-65 градуса С. Камъните са поставят върху различни точки от гърба и по този начин топлината ускорява отпускането на мускулите и осигурява висока степен на релаксация.

- рефлексологичен масаж – масаж на рефлекторните точки, разположени по китките на ръцете и стъпалата и свързани с другите части на тялото. Той възстановява мускулните функции без непосредствен масаж на проблемната област. Използва се например за премахването на главоболие.

- тайски масаж – комбинация от масаж и пасивен стретчинг, като се използват класическите пози на йогата, но без усилия от страна на пациента.

Китайско масло
110 билки с Алое Вера
Балсам от див кестен
Капсули чесново масло

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Популярни публикации